INNOVATIVNE KONTAKTNE LEČE Silikon Hydrogel

 

Dolgo časa so veljale mehke leče, izdelane iz materiala silikon hidrogel, za sorazmerno težavne. Dobra lastnost tega materiala je visoka prepustnost kisika, vendar pa je močno hidrofoben, kar ovira naravno vlaženje.

Povsem drugače delujejo nove kontaktne leče  Definitive.

Kontaktne leče Definitive so mejnik na področju kontaktnih leč. Prepustnost kisika je kar trikrat večja kot pri standardnih materialih, kar omogoča daljše nošenje.

Hkrati imajo odlične vlažilne lastnosti kljub visoki vrednosti oskrbe s kisikom (DK vrednosti). Izsušitev leče je tudi ob manjšem solzenju minimalna, kar je dodatna pozitivna lastnost kontaktnih leč Definitive.

Naštete lastnosti so rezultat prvovrstne kakovosti zgornje površine leče in sestave materiala, iz katerega so izdelane.
 
Kontaktne leče Definitive so na voljo v vseh različicah – sferične, torične, prizmatične in dinamično stabilizirane ter v različnih bifokalnih izvedbah. Polmere in premere lahko naročite v razponu 0,005 mm.


 

INOVATIVNA NEGA

"Perfect Aqua Plus" je zelo kakovostno sredstvo za nego kontaktnih leč in oči. Uporabno je tako za nego mehkih kontaktnih leč kot za shranjevanje oblikovno stabilnih kontaktnih leč. Naročite ga lahko le pri podjetju Hetych Kontaktlinsen v Avstriji. Vsebuje prvovrstne, očem prijazne sestavine. Raziskave so pokazale, da nega leč s sredstvom Perfect Aqua Plus zagotavlja visoko udobje nošenja tudi najzahtevnejšim strankam.
 
»Oče« sredstva Perect Aqua Plus je prof. dr. Chris de Bruijn, doktor biomedicine, ki je lastnik številnih patentov na področju sredstev za nego kontaktnih leč. »Uspelo nam je razviti sredstvo za nego, ki pomeni kvantni preskok v negi mehkih in oblikovno stabilnih kontaktnih leč«. Znanstvenik še dodaja, da so takšne rezultate dosegli s kombinacijo snovi natrijevega hialuronata, alantoina in biopolidola2.

Kombinacija  očem prijaznih sestavin

Perfect Aqua Plus je prvo sredstvo za nego kontaktnih leč, ki vsebuje vse tri omenjane snovi. Natrijev hialuronat je snov, ki nežno vlaži oči in s tem preprečuje izsušitev. Alantoin ščiti oči in pri draženju epitelnih celic pomirja ter pomaga pri regeneraciji. Tretja snov, nova v negi kontaktnih leč, je nadgradnja konzervansa PHMB in se imenuje Biopolidol 2t, ki prav tako kot PHMG temeljito dezinficira, le da je nežnejša in očem bistveno prijaznejša snov.
 
(C)2011-2020 Mlin Katić d.o.o. - Vse pravice pridržane.